Fotograf Linda Axelsson

GDPR och integritetspolicy

Precis som när jag fotograferar ert bröllop eller tar mig an ett reportage-uppdrag så vill jag att den jag arbetar med ska känna sig trygg och att vårt samarbete är positivt. 

Det är jag, Fotograf Linda Axelsson, som är ansvarig för de personuppgifter som hanteras och sparas på ett säkert sätt så att mina kunders integritet skyddas. Jag använder dina personuppgifter som kund och besökare främst för att fullfölja mina förpliktelser gentemot dig. Det är endast personuppgifter som behövs för uppdrag och god kundservice som sparas. I övriga fall stöder sig Fotograf Linda Axelsson på rätten till konstnärlig avbildning.

Personuppgifter innefattar:

  • Namn, adress, telefonnummer, e-postadress, fakturor och avtal. Dessa uppgifter sparar jag i enlighet med bokföringslagen och så att det ska vara lättare för oss att samarbeta i framtiden som kund och fotograf.

  • Redigerade bilder och raw-filer. Alla bilder sparas på säkert sätt för att kunna erbjuda dig som kund redigerade eller på annat sätt bearbetade produkter i framtiden. De används också i marknadsföringssyfte på min hemsida fotograflindaaxelsson.se samt i min firmas sociala medie-konton. De kan även användas i konstnärligt och utbildningssyfte.

 

Säker lagring

Alla personuppgifter sparas på lösenordsskyddade datorer och hårddiskar hos företaget Fotograf Linda Axelsson samt i lösenordsskyddade moln- och mail-tjänster.

För digital leverans av bildfiler till kund, lagras bildfiler temporärt via en länk hos Sprend eller hos företagets webbleverantörer Loopia AB/Wix.

För information lagrad på Loopia AB kan du läsa mer om deras GDPR-policy här: https://www.loopia.se/omloopia/dataskydd/

För information lagrad på Wix kan du läsa mer om deras GDPR-policy här: https://sv.wix.com/about/privacy

För information lagrad på Instagram kan du läsa mer om deras policy här: https://help.instagram.com/

 

Kakor/Cookies 

På min hemsida använder vi kakor (“cookies”) för att ge en smidigare upplevelse av sidan. Varje besökare får tillfälle att vid första besöket ta ställning till om hen godkänner eller inte godkänner användning av kakor. En kaka är en textfil som webbplatsen du besöker begär att få spara på din dator (inkluderar läsplatta och telefon). Den gör det möjligt att identifiera dig som besökare på webbplatsen. För mig är det viktigaste med kakor att jag kan få en bra analys av besökare till min hemsida och på så sätt förbättra upplevelsen av hemsidan, marknadsföring och kundservice.

Google Analytics

Jag använder Google Analytics för att förstå besök till min hemsida bättre. Informationen används för att utvärdera besökares användande av hemsidan, den sammanställer rapporter om hur sidan används. Genom att du godkänner kakor så godkänner du också Googles användning av kakor på min hemsida.

Begäran av lagrade personuppgifter

Du har rätt att begära ut alla personuppgifter som mitt företag lagrar om dig som kund/besökare. Om de är felaktiga eller ofullständiga har du rätt att begära att de rättas till eller raderas. I det fall du begär att bilder raderas så raderas de permanent och kan inte återställas eller användas för framtida beställningar. Om du vill begära ut den information som finns lagrad om dig som kund så mailar du till mig på fotografenlinda@gmail.com.

GDPR - Dataskyddsförordningen gäller som lag i EU:s alla medlemsländer från och med 25 maj 2018. Du kan läsa mer om GDPR hos Datainspektionen: https://www.datainspektionen.se/dataskyddsreformen/dataskyddsforordningen/forordningstexten/#K1.